Vykazovanie udržateľnosti podnikateľov vychádzajúce z európskej legislatívy - Pakšiová, Renáta, 1974-
V súčasnosti sme svedkami postupného zdokonaľovania a štandardizácie procesu vykazovania podnikateľov. Táto trendová dynamika nie je obmedzená len na finanćné informácie vyplývajúce z účtovníctva, ale predovšetkým ovplyvňuje oblasť nefinančných infomácií v kontexte rozsiahleho záujmu rôznych zainteresovaných strán. Tieto infromácie sú stále viac považované za nedeliteľnú súčasť účtovných informácií, ktoré sú formálne upravované aj novelizáciami zákona o účtovníctve.