U.S. Foreign and Security Policy in the First Half of the Biden Administration - Novotný, Antonín
V období prebiehajúcej strategickej konfrontácie medzi hlavnými svetovými mocnosťami bezpečnosť a zahraničná politika Spojených štátov ako stále dominantnej globálnej superveľmoci, prechádza neustálymi a turbulentnými zmenami spôsobenými najmä príchodom novej prezidentskej administratívy. Vzostup súčasnej administratívy. Dôležitosť zahraničnej a bezpečnostnej politiky v USA, použitie analýz. Výsledky použitých analýz.