Sociálny pedagóg ako súčasť podporného tímu - Niklová, Miriam
V príspevku sa autorka venuje úlohe sociálneho pedagóga v školách a školských zariadeniach a jeho zapojením sa do podporného tímu. Popisuje úlohy, ktoré sociálny pedagóg zabezpečuje v začiatočnej adaptácii dieťaťa v škole, vytváranie proinkluzívnej edukačnej klímy v škole, poskytovanie vhodných podporných a kompenzačných opatrení v procese socializácie. Zaoberá sa aj multidisciplinárnym prístupom v školách. Opisuje formy, úrovne a spôsoby spolupráce pedagogických a odborných zamestnancov v školách.