Optimizing Islamic Bank Performance for Unlocking Path of Profitability - Mkiyes, Hussein, 1996-
Vplyv niektorých pomerov investičných fondov v islamských bankách pôsobiacich v Sýrii, reprezentovaných pomerom financovania k vkladom FDR a pomerom investícií do zdrojov IRR, okrem pomeru likvidity, na ziskovosť týchto bánk. podľa ROA a ROE. Okrem toho si táto štúdia dala za cieľ identifikovať realitu finančnej výkonnosti sýrskych islamských bánk podľa týchto ukazovateľov a objasniť, do akej miery sú medzi nimi výrazné rozdiely. Stalo sa tak v období od roku 2010 do roku 2022 na základe ročných finančných výkazov zverejnených vo výročných finančných správach vydaných skúmanými bankami. Štúdia zistila, že existujú významné rozdiely vo výkonnosti skúmaných sýrskych islamských bánk, pokiaľ ide o ukazovatele investovanie do fondov.