Selected Aspects of the Managerial Function Organizing in the Context of Industry 4.0 - Jankelová, Nadežda, 1966-
Posun v priemyselných revolúciách je nezvratný. Zmeny sa musia prejaviť v manažmente. Manažment ako veda sa pod vplyvom týchto zmien vyvíja, preto je potrebné ich sledovať, overovať a implementovať do teórie. Cieľom príspevku je identifikovať vplyv štvrtej priemyselnej revolúcie na manažérsku funkciu organizácie. Štúdia sa zaoberá identifikácia uvedených zmien tak v teoretickej rovine na základe rešerše relevantnej vedeckej literatúry, ako aj v praktickej rovine na základe analýzy údajov z dotazníkového prieskumu v 115 priemyselných podnikoch na Slovensku. Použili sa deskriptívne štatistiky, ako aj modelovanie štruktúrnych rovníc pomocou softvéru SmartPLs 3.3.