Prípustnosť vzniku nároku na dovolenku v období neplatného skončenia pracovného pomeru - Rudžiková, Denisa
Príspevok sa vo svojom úvode zaoberá analýzou právnej úpravy inštitútu dovolenky za kalendárny rok v práve EÚ a jeho výkladu optikou Súdneho dvora. Jeho nosná časť je venovaná najnovším rozhodnutiam Súdneho dvora, ktoré sa zaoberajú možnosťou vzniku nároku na dovolenku v období neplatného skončenia pracovného pomeru. V závere autorka poukazuje na premietnutie analyzovaných rozhodnutí do práva Slovenskej republiky a na doterajšiu ustálenú rozhodovaciu prax súdov v tejto oblasti, ktorú komparuje so závermi prijatými v rozhodnutiach.