Údržba a řízení bezpečnosti kritické infrastruktury v ČR - Mirovský, Petr
Zaistenie bezpečnosti kritickej infraštruktúry znamená, že musia byť zaistené jej jednotlivé prvky zvlášť. Avšak kritickú infraštruktúru tvorí súbor mnohých oblastí ľudského pôsobenia. Každý z týchto prvkov sa vyznačuje určitou kritickosťou. Zaisťovať alebo navyšovať bezpečnosť a ochranu jednotlivých štruktúr v praxi znamená, že je nutné zaistiť prístup ekonomických a personálnych zdrojov. Teda záujem na ochrane KI by nemal mať len štát samotný, ale aj súkromný sektor, poprípade celá spoločnosť. Tento článok ponúka súhrn témy a aktuálneho stavu s niektorými praktickými výstupmi a námetmi.