Whistleblowing v kontextu ochrany osobních údajů - Tomčalová Gomez, Lenka
Whistleblowing spočíva v možnosti oznámiť protiprávne správanie, ku ktorému dochádza v rámci spoločnosti, prípadne iného subjektu. Dôvodnosť oznámenia posudzuje tzv. príslušná osoba, ktorá zamestnávateľovi ako povinnému subjektu následne navrhuje prijatie opatrení. Zamestnávateľ je následne povinný zaistiť, aby oznamovateľ v súvislosti s vykonaným oznámením nebol vystavený tzv. odvetnému opatreniu.