Gamification in Management: Positive and Negative Aspects - Kačerauskas, Tomas
Analýza fenoménu gamifikácia. Identifikácia pozitívnych aspektov, rizík a problémov. Príspevok využíva metódu systematickej analýzy kritickej literatúry v angličtine, nemčine a ruštine. Poskytujú sa najrelevantnejšie definície gamifikácie, ktoré sú rozdelené do dvoch hlavných skupín: základné a praktické. Zmätok týchto skupín alebo neznalosť jednej spôsobuje osobitné problémy v chápaní daného pojmu. Cieľom príspevku je demonštrovať širší kontext gamifikácie v manažmente odhalením pozitívnych a negatívnych aspektov tohto fenoménu.