Ochrana dôverných informácií z ponúk uchádzačov v kontexte dodržiavania zásady transparentnosti - Holubkovič, Matúš
Informácie obsiahnuté v ponuke uchádzača môžu častokrát predstavovať jeho konkurenčne významné know-how. Autori sa preto v nasledujúcom článku zaoberajú otázkou vyvažovania záujmu dodávateľa (chrániť vlastné informácie a skúsenosti) s predpokladom účinnej právnej ochrany a celkovej transparentnosti, ku ktorej je v procese obstarávania zaviazaný primárne verejný obstarávateľ. Na toto pritom nazerajú najmä cez prizmu českej a úniovej praxe, ktorej základné premisy sú aplikovateľné aj na slovenské právne prostredie.