Ako obstarávať projekty s agilným vývojom softvéru - Púček, Ľubomír
Článok sa zameriava na praktické aspekty verejného obstarávania projektov na vývoj informačných systémov s využitím agilného vývoja a agilnej metódy riadenia. Vysvetľuje, čo je agilný vývoj, rozdiely v porovnaní s Waterfall modelom, ich stručné porovnanie, výhody a nevýhody. Článok opisuje stručne aj nové požiadavky a pravidlá na riadenie projektov informačných technológií verejnej správy agilnou metódou podľa novej vyhlášky o riadení projektov. V článku sú ďalej analyzované podmienky a požiadavky na nastavenie verejného obstarávania projektov s využitím agilného vývoja a agilnej metódy riadenia a praktické problémy a odporúčania s tým spojené.