Migration Crisis in The European Union and Hungary's Legal and Political Attitudes Towards Migration - Erdal, Cemre
Táto práca sa zaoberá právnymi a politickými postojmi Maďarska k migrácii v kontexte migračnej krízy EÚ. Konkrétne skúma reakciu Maďarska na migračnú krízu, vrátane jeho snahy obmedziť migráciu a sprísniť hraničné kontroly. Okrem toho vykonáva kritickú analýzu právnych dôsledkov maďarského prístupu k migrácii vrátane možného porušovania práv EÚ a ľudských práv. Tento článok upriamuje odbornú pozornosť na sporný charakter maďarskej imigračnej politiky a politiky integrácie imigrantov a na jej právnu analýzu. Štúdia dospela k záveru, že postoj Maďarska k migrácii spochybňuje záväzok EÚ dodržiavať humanitárne zásady a vyvoláva dôležité otázky o budúcnosti migračnej politiky v rámci Únie. Táto štúdia ako taká zdôrazňuje naliehavú potrebu komplexného a koordinovaného prístupu k riešeniu migračnej krízy, ktorou sa EÚ zaoberá.