The Smart Power of Abenomics: Shadows of Japanization and Long-Term Challenges - Chuguryan, Simona, 1977-
Hlavné úlohy inteligentnej sily Abenomiky ako základu protikrízovej hospodárskej politiky moderného Japonska. Tvrdí sa, že vláda japonského premiéra Šinzóa Abeho navrhla program známy ako "Tri šípy Abenomiky", ktorého implementácia pomohla Japonsku dostať sa z deflácie, ale potenciál ekonomického rastu zostal extrémne nízky. Táto hospodárska politika bola jedinečná v tom, že celá škála jej opatrení bola prispôsobená špecifikám japonskej ekonomiky či japonizácie. Skúsenosti moderného Japonska v boji proti ekonomickej stagnácii sú nepochybne veľmi cenné pre mnohé krajiny. Analýza kľúčových aspektov balíka ekonomických reforiem Abenomiky. Okrem toho, že charakterizuje jednotlivé opatrenia, zameriava sa na analýzu výsledkov, ako je deflácia, slabý ekonomický rast alebo nepružnosť trhu práce. Identifikácia charakteristických čŕt tzv. nových šípov Abenomiky, ktoré reagujú na dosiahnuté úspechy, ako aj na nové výzvy japonskej ekonomiky.