Zodpovednosť v pracovnom práve - prešetrovanie - Hrtánek, Ladislav
Pokiaľ nastanú jednotlivé predpoklady pracovnoprávnej zodpovednosti, možno začať prešetrovanie toho, kto je subjektom právnej zodpovednosti. Predovšetkým je potrebné určiť, kto zamestnávateľovi škodu spôsobil, teda či išlo o jedného zamestnanca alebo viacerých spoluzodpovedných zamestnancov. Je potrebné určiť aj mieru podielu zamestnancov. V neposlednom rade je nevyhnutné určiť spôsob, akým zamestnanec alebo zamestnanci zamestnávateľovi škodu nahradia v danom prípade. Musí byť určený rozsah náhrady škody?