Application of Lean Management Principles in Hospitals in Slovakia - Jankelová, Naďa
Zdravotníctvo na celom svete zápasí s mnohými problémami, ktoré eskalovala pandémia Covid-19 a vojenský konflikt na Ukrajine. Priepasť medzi možnosťami a potrebami v poskytovaní zdravotníckych služieb sa čoraz viac otvára. Preto je potrebné hľadať spôsoby zefektívnenia procesov na úrovni samotných nemocníc a ich manažmentu. Zámer a ciele výskumu: Cieľom výskumu bolo preskúmať vzájomné súvislosti medzi využívaním princípov štíhleho manažmentu a ratingom nemocníc v SR a identifikovať vplyv vonkajších a vnútorných faktorov na tento vzťah. Vzorku tvorilo 175 manažérov z 35 nemocníc.