Economic Aspects of Prevention - Kováč, Andrej
Ekonomické aspekty prevencie sa týkajú nákladov a prínosov spojených s opatreniami zameranými na predchádzanie rôznym problémom a rizikám. Prevencia môže zahŕňať opatrenia zamerané na prevenciu chorôb, kriminality, škodlivého správania, environmentálnych problémov a iných oblastí. Existuje niekoľko dôležitých ekonomických aspektov prevencie: zníženie nákladov, zvýšenie produktivity, sociálne a ľudské prínosy a dlhodobá udržateľnosť. Je dôležité si uvedomiť, že prevencia si vyžaduje počiatočné investície a jej ekonomický dopad často nie je hneď viditeľný.