Bankruptcy Prediction for the Manufacturing Sector in V4 Countries - Kostrzewski, Mariusz
Cieľom tohto článku je zmapovať úroveň bankrotov vo výrobnom sektore vo Vyšehradskej skupine pomocou špecifického predikčného modelu. Prognóza prosperity podnikov pokrýva obdobie pred a počas obdobia pandémie COVID-19 s cieľom identifikovať dôsledky pandémie. Toto vyšetrovanie podporuje aj vývoj ukazovateľov ziskovosti, zadlženosti a likvidity spolu s ukazovateľmi zloženia aktív a pasív.