Does the Payment Method Matter in Online Shopping Behaviour? Study on the Romanian Market of Vegetables during the Pandemic Crisis - Brumă, Ioan-Sebastian
Táto štúdia, zameraná na online nákupné správanie zákazníkov, sa zameriava na analýzu frekvencie nákupu zeleniny a jej hlavných určujúcich faktorov, pričom zvažuje rôzne spôsoby platby, t. j. hotovosť, debetnú kartu a bankový prevod na rumunskom trhu. Na základe údajov získaných z celoštátneho dotazníka bola vykonaná deskriptívna analýza a logistická regresia. Pozoroval sa nezrelý trh z hľadiska digitalizácie charakterizovaný nedôverou zákazníkov v online bankové prevody, ale aj v produkty predávané online. Okrem toho sa príjem, vzdelanie, pohlavie a veľkosť domácnosti javili ako významné vo vzťahu k frekvencii online objednávok zeleniny.