Tlačivo daňového priznania subjektov verejnej správy a územnej samosprávy za rok 2023 - Brániková, Mária
Tlačivo daňového priznania je jednotné pre všetky právnické osoby v Slovenskej republike. Pre daňovníkov vo verejnej správe a v územnej samospráve je veľa špecifických postupov pri zdaňovaní príjmov, ktoré vychádzajú z charakteru činností, právnej formy a požiadaviek zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. Cieľom príspevku je na príklade obce s hlavnou a podnikateľskou činnosťou vypracovať daňové priznanie k dani z príjmov. Ostatné subjekty, ako sú vyššie územné celky, rozpočtové a príspevkové organizácie môžu postupovať obdobne.