Vybrané daňové rozhodnutia Súdneho dvora EÚ v oblasti dane z príjmov - Kočiš, Michal
Článok sa venuje rozborom rozhodnutiam Súdneho dvora, ktoré je možné z vecného hľadiska, ako aj z hľadiska zamerania posudzovanej vnútroštátnej právnej úpravy zaradiť do rámca transferového oceňovania v užšom (pri prvom rozoberanom rozsudku) a širšom zmysle slova (pri druhom rozoberanom rozsudku). Diskutované rozhodnutia sa dotýkajú vzťahov medzi závislými osobami v podmienkach konkrétnej posudzovanej vnútroštátnej právnej úpravy, a to pokiaľ ide o ich uplatňovanie vo svetle slobôd vnútorného trhu, menovite slobody usadiť sa a voľného pobytu kapitálu.