Does Financial Integration Matter During Financial Crises? A Comparative Analysis of Economies of Developing Countries - Fetai, Besnik
Skúmanie komplexného vzťahu medzi finančnými krízami a finančnou integráciou pomocou rozvojových krajín v Európe. Použitie panelových údajov, ktoré zahŕňajú 37 krajín v Európe vrátane Islandu, Bieloruska, Ukrajiny, Turecka a Ruska z rokov 2000 - 2019 a využitie všeobecnej metódy momentov. Zistenia ukazujú, že existuje pozitívny vzťah medzi finančnou integráciou a rozvojom a hospodárskym rastom. Navyše výsledky naznačujú, že vyšší stupeň finančnej integrácie nemusí nevyhnutne zvyšovať finančnú nestabilitu počas finančnej krízy. Výsledky preto ukazujú, že ide o sebazničujúcu politiku pre rozvojové krajiny, aby si v prípade finančnej krízy uplatnili stratégiu finančného protekcionizmu.