Green Investment in South Africa: A Perception of Overinvestment or Underinvestment in Energy and Mining Firms - Obagbuwa, Oloyede
Tento dokument skúma zelené investície do energetických a ťažobných firiem v Južnej Afrike s cieľom určiť úroveň efektívnosti z hľadiska nadmerných a nedostatočných investícií. Používa sa všeobecný Richardsonov model reziduálneho merania a vylepšený model je vytvorený zahrnutím premenných, ktoré ovplyvňujú zelené investície, ako sú politické prepojenia a emisie znečisťujúcich látok. Údaje od 17 spoločností (5 energetických a 12 ťažobných) boli použité z dôvodu významných vplyvov ich činností na životné prostredie v období rokov 2015 až 2022. Zistenia štúdie ukazujú, že v porovnaní s odhadovanou optimálnou úrovňou investícií, juhoafrická energetika a ťažobné firmy nie sú konzistentné, pokiaľ ide o úroveň ich investícií. Ide o interakciu medzi nedostatočnými a nadmernými investíciami. Obidve spoločnosti však preukázali tendenciu k neefektívnosti zelených investícií v dôsledku nedostatočných investícií zaznamenaných v posledných rokoch obdobia vzorky.