Entry and Competition in the European Bike-Sharing Industry - Fitzová, Hana
Hodnotenia odvetvia zdieľania bicyklov sa tradične zameriavajú na jeho účinky na iné trhy, samosprávy alebo všeobecný blahobyt. Tento dokument sa od toho odchyľuje v tom, ako je organizovaný trh. Pomocou informácií o celkovom počte firiem v mestách a väčších mestách v Európe sme zistili neproporcionálne zmeny veľkosti trhu vzhľadom na zmeny v trhovej štruktúre. Ide o kľúčové informácie, z ktorých vyplývajú zmeny v ziskoch, nákladoch alebo stupni diferenciácie produktov. Na rozlíšenie medzi týmito tromi zdrojmi sme použili dodatočné údaje na úrovni firmy o kapacite a type poskytovaných služieb.