Vznik a zánik Bezpečnostnej rady Slovenskej republiky - Giba, Marián
Autori sa v článku zaoberajú praktickými otázkami súvisiacimi s kreáciou Bezpečnostnej rady SR. Okrem vzniku a zániku individuálneho členstva v tomto orgáne sa osobitne podstatnou javí otázka vzniku a zániku Bezpečnostnej rady ako celku. Táto otázka nie je riešená v právnej úprave na ústavnej úrovni, je explicitne a jasne zakotvená iba v štatúte Bezpečnostnej rady.