Development of German E-Mobility - Gühring, Patrick, 1980-
Vzhľadom na plánovaný zákaz nových registrácií spaľovacích motorov v Európskej únii od roku 2035 a z toho vyplývajúce dôsledky pre ekonomiku je cieľom tohto príspevku popísať súčasný vývoj e-mobility v Nemecku a ako e-mobilita napreduje. a etablovať sa ako nová technológia. Ďalej, ako sa vyvíjajú rámcové podmienky a čo bude potrebné na to, aby bola e-mobilita uznaná a akceptovaná Nemecko. Na zodpovedanie tejto otázky bola vykonaná analýza a vyhodnotenie literatúry, ako sú štúdie a rôzne odborné články, s cieľom popísať súčasný stav, existujúce obmedzenia a prekážky. Výsledok práce odráža súčasný obraz v Nemecku. Chýbajú jasné stratégie na dosiahnutie zvolených cieľov. Jasné ciele a obmedzenia nie sú rozpoznateľné a ak áno, niekedy sa v krátkom čase zmenia. Podobne sa zvyšuje neistota obyvateľstva ohľadom novej technológie, čo má následne vplyv na akceptovanie e-mobility. S ohľadom na ďalší výskum môžu byť výsledky použité na definovanie jasnej stratégie pomocou cestovnej mapy.