The Semantic Complexity of Hausa Kinship Terms - Batic, Gian Claudio
Hauština je najdôležitejší čadský jazyk semitsko-hamitskej jazykovej rodiny, druhý najrožšírenejší jazyk medzinárodný dorozumievací prostriedok subsaharskej Afriky. Cieľom tejto štúdie je analyzovať absolútnu sémantickú zložitosť príbuzenských termínov v Hausa, t. j. zmerať množstvo sémantickej informácie jednotlivých príbuzenských termínov. Každý príbuzenský pojem je definovaný súborom dostatočných a nevyhnutných podmienok (t. j. vlastností a vzťahov) odvodených od konštrukcie genealogického „priestoru“.