Platenie preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby od 1. 1. 2024 - Jakubovie, Sidónia
Preddavok na daň je povinná platba na daň, ktorú je povinný platiť daňovník v priebehu zdaňovacieho obdobia, kedy ešte nie je známa skutočná výška dane za toto zdaňovacie obdobie. Preddavky na daň sa platia miestne príslušnému správcovi dane, pričom po skončení zdaňovacieho obdobia sa preddavky na daň zaplatené na toto zdaňovacie obdobie započítajú na úhradu dane za toto zdaňovacie obdobie. Platenie preddavkov na daň z príjmov právnickej osoby (ďalej len „preddavky na daň“) upravuje § 42 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. (ďalej len „ZDP“).