Unpacking the Slovak Context: Exploring EU Law Compliance and Environmental Infringements - Bocková, Lucia, 1978-
Článok sleduje tri hlavné ciele. V prvom rade hodnotí nedodržiavanie právnych predpisov Slovenska od vstupu do EÚ, pričom pomocou kvantitatívnych ukazovateľov porovnáva nedodržiavanie smerníc EÚ v rôznych oblastiach politiky. Po druhé, skúma, či faktory, o ktorých je známe, že v existujúcej literatúre majú vplyv na dodržiavanie predpisov, platia aj pre Slovensko. Po tretie, štúdia sa zaoberá porušovaním životného prostredia na Slovensku, zdôrazňujúc dôležitosť environmentálnych záujmov a značný počet súvisiacich konaní o porušení práva vrátane tých, ktoré zahŕňajú Súdny dvor Európskej únie.