Rizikové výzvy vo virtuálnom priestore - Kollárová, Soňa
Deti aj dospievajúci sú schopní urobiť čokoľvek preto, aby svojimi videami na internete ohromili ostatných a získali čo najväčšiu sledovanosť. Avšak podľa výskumu Madro a kol. (2023) 25,2 % mladých ľudí, ktorí sa zapájajú do online výziev nezvažujú riziká predtým, ako sa do online výzvy zapoja. V rámci prevencie o nebezpečenstvách na internete je na prvom mieste práve škola, kde by sa so žiakmi mali rozprávať najmä učitelia, psychológ a sociálny pedagóg.