The Impact of COVID-19 Fiscal Policy on the Performance of Slovak State Budget in 2020 and 2021 - Gdovcová, Zuzana
Príspevok sa zaoberá slovenskou fiškálnou a rozpočtovou politikou tak, ako bola implementovaná a realizovaná počas prvého prepuknutia pandémie COVID-19 a bezprostredne po ňom. Jeho primárnym cieľom je otestovať existenciu vplyvu pandémie na fiškálny vývoj a kvantifikovať ho pomocou odhadu celkového hotovostného hospodárenia štátneho rozpočtu SR v rokoch 2020 a 2021. Ďalej sa v príspevku uvádza analyzovať mieru narušenia slovenských verejných financií v dôsledku expanzívnych opatrení fiškálnej politiky zameraných na zmiernenie pandémie v rokoch 2020 a 2021 (t.j. stabilizácia makroekonomických veličín).