Platobná neschopnosť zamestnávateľa - nároky zamestnancov - Tichý, Miroslav
Trh práce je poznamenávaný viacerými vážnymi problémami. Medzi také sa radí aj prípad, v ktorom sa zamestnávateľ dostáva do platobnej neschopnosti. To má za následok, že zamestnancom reálne hrozí strata zamestnania. Z uvedeného dôvodu bolo potrebné legislatívne riešiť podporu takýchto firiem formou dávky z garančného poistenia.