Educational Attainment As a Predictor of Poverty and Social Exclusion: Empirical Analysis of Serbian Case - Dzunic, Marija
Táto štúdia skúma vplyv vzdelávania na riziko chudoby a sociálneho vylúčenia v rámci jednej krajiny. Na základe údajov na úrovni domácností a jednotlivcov z ročného prieskumu EU-SILC získaného v Srbsku v roku 2020 autori odhadujú trhové a netrhové výhody vzdelávania v kontexte boja proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu v rozvojových krajinách. Na reprezentatívnej vzorke dospelej populácie v Srbsku autori zisťujú, do akej miery možno riziko chudoby a sociálneho vylúčenia predpovedať podľa úrovne dosiahnutého vzdelania.