Exploring the Relationship between Usage of Social Networking Sites, Cyberbullying and Academic Performance: Evidence from the Higher Education Sector of Saudi Arabia - Faiz Rasool, Samma
Cieľom štúdie je preskúmať vzťah medzi používaním sociálnych sietí, kyberšikanou a akademickým výkonom. V tejto štúdii sa použila kvantitatívna analýzu prieskumu. Údaje boli zhromažďené pomocou výskumného dotazníka od absolventov a postgraduálnych študentov zapísaných na univerzitách v Rijáde a analyzované pomocou modelovania štruktúrnych rovníc. Výsledky naznačujú, že kyberšikanovanie má negatívny vplyv na akademický výkon.