Eco-innovations, Their Impact and Importance on the Slovak Economy - Jakubčinová, Martina
Ekologické inovácie sú jedným z dôležitých prvkov dnešnej eko-globálnej revolúcie. Sú dôležitým nástrojom na preukázanie pokroku a trvalo udržateľného rozvoja spoločnosti. Majú nepopierateľný vplyv na dosiahnutie zdravej rovnováhy trvalo udržateľného rozvoja v modernej globálnej ekonomike, ako aj v regionálnych ekonomikách. Cieľom tohto príspevku je identifikovať kľúčové aspekty a postavenie ekoinovácií v prostredí SR. Okrem teoretických východísk poznania ekoinovačnej politiky sa pozornosť sústredí na vysvetlenie súčasného stavu a výsledkov pri uplatňovaní inovačnej politiky. Výskum je založený na štandardných metrikách, analýze stavu rozvoja ekoinovácií a využívania nástrojov ekoinovačnej politiky na Slovensku. Príspevok zdôrazňuje dôležitosť ekologických inovácií pre úspech ekonomiky.