Digital Healthcare in Europe and Efficient Patient Care: Role of Analytics - Ying, Fen Hui
Big Data analytika (Big Data Analytics, BDA) je pre malé podniky prospešná, ale využitie BDA na zvýšenie ziskovosti je zásadnou otázkou, s ktorou sa stretávajú odborníci z praxe. Hoci predchádzajúce výskumy skúmali výsledky, ktoré má BDA na rozvoj podnikania, chýba štúdia, ktorá by vysvetľovala celú zložitosť implementácie BDA. V článku je vypracovaný koncepčný pohľad na dosiahnutie BDA, ktorý sa snaží preskúmať, ako BDA zahŕňa spojitosť s doplnkovou organizačnou silou, ako aj organizačnými schopnosťami vo všetkých konfiguráciách, čo prináša zvýšenú kvalitu v zdravotníckych organizáciách. Výsledky naznačujú, že BDA, ak sa poskytuje samostatne, nie je dostatočná na dosiahnutie konečného výsledku, ale predstavuje synergický efekt, v ktorom by vlastnosti BDA, schopnosti analytického personálu spolu s organizačnou silou a užitočnou funkčnosťou mohli zvýšiť spokojnosť pacientov v zdravotníckych organizáciách.