Health Promotion in Schools - A Key to Improving Young People's Health - Hampel, Katarzyna
Predložený výskum je zameraný na analýzu vplyvu výchovy k zdraviu na postoje žiakov k starostlivosti o svoje zdravie, zdravie iných ľudí a schopnosť vytvárať zdravé prostredie. Príspevok predpokladá, že výchova k zdraviu je na školách poskytovaná platným zákonom. Práca predstavuje aktuálny pohľad na komplexný problém vnímania zdravia mladými ľuďmi. Na overenie významnosti rozdielov v hodnoteniach respondentov boli použité štatistické metódy (neparametrické testy): U-Mann-Whitney test a Spearmanov koeficient poradovej korelácie.