Role of Analytics in Driving Innovation in the Insurance Industry in Developing Countries - Walson, Brandin James
V poslednom čase sa odvetvie finančných služieb rýchlo vymyká tradičnej paradigme komplexných elektronických spôsobov poskytovania služieb zákazníkom. Oba aspekty sektora finančných služieb, poskytovatelia finančných služieb aj zákazníci, prechádzajú elektronickou evolúciou. Článok sa zaoberá rôznymi scenármi v oblasti poisťovníctva, finančných služieb a vývoja, v ktorých sa analýza Big Data (Big Data Analytics, BDA) stáva katalyzátorom a má mimoriadny význam pre zmenu. Článok tiež upozorňuje na dosiahnuteľné výhody nových technológií vrátane internetu vecí, blockchainu, chatbotov a robotiky.