Ceny elektriny a plynu klesajú na predkrízové úrovne - Pišta, Ján
Dostatok plynu, množstvo lacnej elektriny z OZE a prepadajúce sa ceny emisných kvót zatlačili spotové aj forwardové ceny elektriny a plynu do blízkosti ich predkrízových hodnôt. Okrem štedrej ponuky plynu a elektriny tlačí ceny nadol nízky dopyt spôsobený teplou zimou a nízkou spotrebou priemyslu a aj pokles rizikovej prirážky vďaka ústupu rizík výpadku dodávok plynu do Európy. Zdala by sa, že sme za vodou.