Prestávky na dojčenie z pohľadu pracovnej legislatívy a diverzity managementu - Žuľová, Jana
Príspevok v prvej časti analyzuje v komplexných súvislostiach praktické otázky týkajúce sa čerpania prestávok na dojčeniev stave de lege lata. V druhej časti sa autorka zamýšľa nad možnosťou čerpať tieto prestávky aj otcami v kontexte právnej veci C-104/09 Roca Álvarez, aby následne ponúkla zamestnávateľom príležitosť otvoriť na svojom pracovisku túto tému aj v rámci riadenia diverzity. Prítomnosť žien na trhu práce je nevyhnutná a žiadaná, rovnako ako zvýšenie participácie mužov na rodičovskej starostlivosti, čo však samo osebe nezaručuje ich rovnaké zaobchádzanie v týchto sférach.