Teplárenství čeká transformace a změny - Vítková, Eva
Teplárne zásubujú zhruba 4 milióny obyvateľov, viac ako polovica tepla sa vyrába z uhlia, štvrtina zo zemného plynu a zbytok z iných médií, ako je biomasa a iné palivá. Celé odvetvie počíta s koncom využívania uhlia v roku 2030, so zmenou pomeru využívania fosilných palív a obnoviteľných zdrojov energie na zhruba polovicu v roku 2030 a na cca 80% podiel OZE voči fosílným palivám v roku 2040. Také sú plány, aká je realita?