Evropa odstraní uhlík - Sedláček, Karel
Európska komisia oznámila návrh klimatického cieľa do roku 2040, v ktorom hrá dôležitú rolu energetika. Plán zahŕňa čisté zníženie emisií skleníkových plynov o 90% z úrovne roku 1990 do roku 2140 a zahŕňa návrh na 10% odstránenia oxidu uhličitého (CDR).