Pojišťovny ověřily více než 4 miliony osob přes ČKP - Hlavinová, Markéta
Poisťovne môžu od roku 2021 nazerať do základných registrov a overovať identitu svojich klientov. Okrem výhod, ktoré táto možnosť prináša poisťovniam v rámci rýchleho a spoľahlivého stotožnenia, sa týmto otvorila tiež cesta k dohľadávaniu príjemcov plnenia v prípade úmrtia poistníka. Nasledujúci článok sa zaoberá tým, ako poisťovne využívajú základné registre, ale aj dôvody prijatie samoregulačného štandardu ČAP.