Plány na 100% nasazení elektromobilů se v ČR jeví nereálně - Dluhý, Radovan
Kebyže v Česku jadia len elektromobily, celková spotreba energia by v Česku vzrástla o viac ako 50%. Takzvané net-zero v roku 2050 je v nedeohľade. Podiel počtu elektromobilov je v Česku hlboko pod priemerom EÚ.