Etika AI: praktické úvahy (nejen) v energetice - Černý, David
Umelá inteligencia (AI) postupne a stále preniká do všetkých sfér ľudskej existencie a činnosti. Niektorú autori ju preto prirovnávajú k objavu elektriny, iní o nej hovoria ako o obrovskej vlne, ktorá sa čoskoro prevalí celou ľudskou spoločnosťou. Etické kódexy a regulácia AI.