Vylúčenie uchádzača z dôvodu neuspokojivých referencií a predloženia tzv. samoreferencií - Katkovčin, Maroš
V danom príspevku sa autori budú venovať problematike požadovania, preukazovania a hodnotenia splnenia podmienok účasti technickej alebo odbornej spôsobilosti podľa § 34 zákona č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len "ZVO"), konkrétne podľa § 34 ods. 1 písm. a) a b) ZVO, teda požadovaniu predloženia referencie na dodanie tovaru, poskytnutie služieb alebo vykonanie stavebných prác a následnému vylučovaniu uchádzačov aplikáciou § 40 ods. 8 písm. a) ZVO. Uvedenej problematike sa autori budú venovať najmä z dvoch hľadísk, a to z hľadiska predloženia referencií, ktoré boli neuspokojivé, resp. označené ako negatívne, a zároveň z hľadiska vystavovania tzv. "samoreferencií" zo strany uchádzačov/záujemcov.