The emergence of Procyclical Fertility: The Role of Breadwinner Women - Coskun, Sena
Plodnosť v USA vykazuje čoraz viac procyklickejší model. Tvrdíme, že za procyklickou a nižšou pôrodnosťou stojí postavenie živiteľky rodiny: (i) relatívny príjem žien v rodine sa časom zvýšil; a (ii) ženy s väčšou pravdepodobnosťou pracujú v relatívne stabilných a proticyklických odvetviach, zatiaľ čo muži majú tendenciu pracovať v nestálych a procyklických odvetviach.