Altmanovo Z-skóre ako ukazovateľ stability podniku a spoľahlivosť jeho využitia v podmienkach SR - Petruščáková, Mária
Stanovenie spoľahlivosti použitia Altmanovho modelu pri posúdení bankrotných rizík a pri posúdení dlhodobo stabilného hospodárenia firiem v Slovenskej republike. Zhodnotenie, do akej miery a pre aké subjekty je použitie tohto modelu efektívne pri predikcii prípadného bankrotu vstupom firmy do konkurzu alebo do likvidácie. Vznik a popis Altmanovho bankrotného modelu. Všeobecné faktory ovplyvňujúce Altmanovo Z-skóre. Faktory ovplyvňujúce Altmanovo Z-skóre v modifikácii pre podmienky slovenského a českého trhu.