Teória priamych zahraničných investícií v súvislosti s globálnymi výzvami inovácie - Seniuk, Ninel
Evolučné trendy základných teoretických prístupov k popisu a modelovaniu priamych zahraničných investícií. Rodokmeň hlavných investičných teórií a modelov. Vedúce faktory pri vzniku a rozvoji priemyselného klastra. Hmotná a nehmotná štruktúra kapitálu a aktív v klastroch a aglomeráciách. Historické etapy vzniku a vývoja priemyselných územných útvarov.