Beverage Container Deposit Return System from Consumers Point of View - Jarossová, Malgorzata Agnieszka, 1978-
Cieľom článku je preskúmať názory a správanie slovenských spotrebiteľov k systému vrátenia zálohy za nápojové obaly. Primárne údaje boli zbierané pomocou metódy prieskumu, elektronického dotazníka. Prieskum sa uskutočnil v marci 2023. Prieskumu sa zúčastnilo 107 respondentov (66 % žien a 34 % mužov). Na základe prieskumu môžeme konštatovať, že spotrebitelia na Slovensku sa aktívne zapájajú do systému vracania záloh na nápojové obaly, že uprednostňujú vracanie obalov týmto spôsobom ako ich triedenie a že si myslia, že zavedenie tohto systému má zmysel.