Zákon o dani z motorových vozidiel - Ivanáková, Daniela
Daň z motorových vozidiel je jednou z daní, ktorú je povinný platiť podnikateľ, ak používa na podnikanie vozidlo patriace medzi kategórie vymedzené v zákone. Daňovníkom je fyzická osoba alebo právnická osoba, ktorá je ďalej na účely dane z motorových vozidiel k používanému vozidlu identifikovaná prostredníctvom zápisu držiteľa v dokladoch vozidla alebo vzťahu k používanému pozidlu.